2011Eva_kids1

Program treninga je oblikovan za predškolski uzrast i djecu nižih razreda osnovne škole, a kombinacija vrtićanaca i malih školaraca u skupini djeluje vrlo motivirajuće na djecu. Osim što uče osnovne taekwondo tehnike (napominjemo: ispravne tehnike!), djeca u ovom programu puno rade na razvoju osnovnih motoričkih sposobnosti, gipkosti i snage.

Dječji treninzi prošarani su igrama i zabavom, pa djeca uživaju i dok vježbaju. A pravo zadovoljstvo osjete nakon nekoliko mjeseci, kada počnu uviđati koliko su moćnija i sposobnija nego prije i kako sve više odskaču od svojih vršnjaka iz vrtića ili škole. A tek kad počnu natjecanja, pa prvi uspjesi, osvojene medalje…

2011Eva_kids21

Treninge vode glavna trenerica kluba profesorica kineziologije Eva Politeo, 3. Dan i Damir Vlahinja, 2. Dan. Ako želite uključiti svoje dijete u programe kluba, molimo nazovite 098 274094 (g. Putak) radi dogovora.

Ovakav je trening izuzetno važan za pravilan psihofizički, emotivni i socijalni razvoj svakog djeteta, bez obzira na predznanje, fizičke predispozicije ili sportske (natjecateljske) aspiracije.

U nekim je zemljama svijeta sličan koncept taekwondo treninga za djecu već uveden kao zaseban predmet osnovnih škola (uz tjelesnu kulturu), dokazano pruža brojne benefite djeci koja ga redovito pohađaju.
Konačno, Taekwondo klub Contra osnovali su roditelji čija su djeca od 6. godine života (neki i od ranije) u taekwondou, svjedočeći dobrobitima koje je taekwondo trening pružio djeci: to su zdrava, marljiva, samosvjesna, uspješna i kulturna djeca koja se posljedično ističu i u školskim programima i u drugim aktivnostima – od drugih sportova, glazbe itd., djeca naučena komunikaciji i ophođenju s drugima, vršnjacima ili autoritetima, djeca naučena da radom i vježbom mogu razvijati svoje vještine i svladavati sve životne prepreke, te postizati ciljeve. Granicu svojih mogućnosti i postignuća svatko određuje sam.

2011Eva_kids50

Taekwondo trening prepručljiv je i kao priprema za ili nadopuna uz druge sportove – moć, sposobnost, vještina, gipkost, snaga, koordinacija, osjećaj za ravnotežu (da spomenemo samo fizičke aspekte) koji se taekwondoom razvijaju izuzetan su temelj za sve ostale izazove.

Što je potrebno za trening?

Vrlo je stimulativno djetetu čim prije priskrbiti pravilnu taekwondo opremu: dobok (bijela odora s V-ovratnikom), ali prvi se treninzi mogu odraditi i u drugoj sportskoj, udobnoj odjeći (trenirka, taice… jednostavna majica… nastojte da bude bijela).
Dvorana kluba je topla i ima odličan pod, ali je dobro da djeca imaju i udobne sportske tenisice, mekanog potplata. Postoje i posebne taekwondo tenisice, mekane, sa zaštićenom udarnom površinom, koje svakako preporučamo (uz to su jako cool, pa ih neki nose i “za van”).

2011Eva_kids90

Za nabavku opreme svakako se konzultirajte s tajnikom kluba – g. Davor Putak (098 274094 ) ima puno iskustva i odgovorno će vas uputiti, a svu opremu možete nabaviti preko kluba puno povoljnije nego u dućanima s taekwondo opremom.

Važne napomene:

  1. Dvorana (dojo) mjesto je učenja i razvoja svakog pojedinca u njoj. Poštujući prostor i okruženje u kojem boravi (i uči), poštujući i slušajući trenera-učitelja, poštujući i druge vježbače, svaki pojedinac poštuje i sebe, te daje i sebi priliku naučiti i razviti se. Molimo roditelje da s djecom razgovaraju o nužnosti doličnog ponašanja i discipline na treningu.
  2. Molimo vas da članarine plaćate na vrijeme (prva dva tjedna u mjesecu za tekući mjesec) – klub je neprofitna udruga, a ima svoje troškove, većina kojih se podmiruje iz članarina.
  3. Ako imate financijskih poteškoća ili niste u mogućnosti organizirati svoje vrijeme za pratnju djeteta u termine treninga, razgovarajte s tajnikom kluba, jer klub ima želju i program omogućiti taekwondo i socijalno ili ekonomski ugroženoj djeci.

2011Eva_kids70