1.CROATIA OPEN POOMSAE 2013.- PRVENSTVO HRVATSKE

Rubrike: Novosti

20131019_172304[1]

1.CROATIA OPEN POOMSAE 2013.- PRVENSTVO HRVATSKE
KADETSKI VICEPRVACI HRVATSKE

Patrik Putak i Hana Vlašić prvaci Hrvatske
Subota , 19. listopada 2013.

Na 1. otvorenom prvenstvu Hrvatske 19. listopada 2013. u Zaprešiću koje se ove godine bodovalo i kao državno prvenstvo okupilo se 223 natjecatelja iz 33 klubova iz 5 država da pokažu znanje i vještinu u izvođenju taekwondo tehnike .
Tkd klub Contra nastupio je sa 9 natjecatelja ( 7 kadeta , 1 junior , 1 senior ) te osvojio 6 odličja ( 2 zlata , 2 srebra , 2 bronce ) te pokal za osvojeno 2. mjesto u kadetskoj konkurenciji ( 117 natjecatelja iz 30-tak klubova ).Naslovom PRVAKA HRVATSKE okitili su se Patrik Putak i Hana Vlašić dok su viceprvaci postali Martin Putak i Andrija Pavlinić . Izuzetno uspješan dan za naš klub zaokružili su i brončani Paula Bočkaj i Leo Bučan , dok su sa manje sportske sreće ( znanja ne manjka ) nastupili Ema Hadžić ( finale ) , Tamara Tkalčević ( finale ) i Iva Turudić .
Pojedinačni rezultati :
Ema Hadžić (KB-1) – nakon odlične izvedbe zasluženo ulazi u finale gdje su nijanse odlučivale o medaljama . Ipak na prvom svom državnom prvenstvu 6. mjesto ( 18 natjecatelja ) je više nego odličan rezultat.
Patrik Putak ( KA-2) – zlato – u kategoriji KA-2 premoćno osvaja 1. mjesto odlično izvedenom formom te brani naslov prvaka države iz 2012.
Hana Vlašić ( KB-2) – zlato – državna reprezentativka u kategoriji KB-2 sa lakoćom osvaja 1. mjesto.
Paula Bočkaj ( KB-3) – bronca –odlično izvedene forme donose više nego zasluženo 3. mjesto u jednoj od najbrojnijih kategorija .
Iva Turudić( KB-3) – iako je korektno odradila formu to nije bilo dovoljno za finale .
Martin Putak ( KA–5 ) – srebro– odlične, čvrste i precizne izvedbe u iznimno jakoj konkurenciji bile su dovoljne tek za 2. mjesto. Nadamo se da će i poslije 2 zlata , 3 srebra i 1 bronce sa državnih prvenstava i dalje nastupati u tehničkim disciplinama.
Tamara Tkalčević ( KB-5) – u strahovito jakoj konkurenciji ušla je u finalni krug . U finalu nije bila na onom nivou na koji nas je naviknula ( trostruka državna prvakinja ) te je postolje zamalo izmaknulo .
Leo Bučan ( JA-3) – bronca – u iznimno jakoj konkurenciji preciznim tehnikama i čvrstoćom zasluženo osvaja 3. mjesto te se i ove godine ponovno nalazi među osvajačima medalja sa državnog prvenstva.

Andrija Pavlinić ( SA-2) – srebro – višestruki državni prvak i bivši državni reprezentativac ( nadamo se da će se to promijeniti jer Andrija zasigurno ima još puno toga za pokazati ) uz odličnu prezentaciju taekwondo znanja ovoga puta pokazao je i nešto više te je i više nego zasluženo osvojio 2. mjesto u najprestižnijoj kategoriji .

Ekipno TKD Klub Contra  okitio se naslovom Viceprvaka Hrvatske 2013.u konkurenciji kadeta , te smo sa 6 osvojenih  odličja u pojedinačnoj konkurenciji pokazali  da smo u samom vrhu u tehničkim disciplinama te se nadamo da će i drugi prepoznati i priznati da se u našem klubu ipak radi odličan taekwondo .  

Na turniru natjecatelje je vodio trener teh-teama Andrija Pavlinić .

Sa ovog turnira izdvojili bi nekoliko zanimljivosti:

-Iako nema nagrade fair-play ona bi zasigurno trebala pripasti našem treneru-natjecatelju Andriji Pavliniću . Naime , on je tijekom natjecanja upozorio suce ( 6 sudaca i zapisnički stol !!! ) da je njegov najveći konkurent za naslov prvaka ( kasnije državni prvak ) izveo pogrešnu formu ( ocijenjen je sa 6,83 !) , te je na vrijeme zaustavio natjecanje i omogućio natjecatelju da ponovi izvođenje zadane forme ( 6,97 )  jer bi u protivnom taj natjecatelj bio bodovno kažnjen i ispao bi iz konkurencije za medalju, te  bi time Andrija postao državni prvak .

-Iako su na turniru nastupili i reprezentativci Češke , Slovačke i Hrvatske zanimljivost je da reprezentativac Hrvatske nakon osvojenog zlata u kreativnoj formi ne nastupi u svojoj kategoriji ( drugu godinu za redom ) ali time se treba baviti netko drugi .

-Najveće razočaranje turnira je što niti jedan natjecatelj nije dobio barem priznanje ( diplomu) ako ne i medalju za ostvareni uspjeh na PRVENSTVU HRVATSKE U TEHNICI već su  podijeljene samo medalje i diplome za ostvarene sportske uspjehe na 1.Croatia open poomsae.
Fotogaleriju s natjecanja možete pogledati ovdje.