11. DON BOSCO OPEN 2012.

Rubrike: Novosti

20120211_11DBO-th11. DON BOSCO OPEN 2012.

 

 

ČISTA PETICA! (5 natjecatelja = 5 medalja) zlatni TAMARA TKALČEVIĆ i LEO BUČAN, srebrni PATRIK PUTAK, brončane JULIJA HADŽIĆ i ANICA KNEŽEVIĆ

 

Taekwondo klub Contra nastupio je na tradicionalnom tehničkom turniru 11. Don Bosco Open 2012. koji se održao u Zagrebu u organizaciji TKD kluba Magone. Turnir je okupilo 115 natjecatelja iz 20 klubova. Uz natjecatelje iz Hrvatske na turniru su nastupili i natjecatelji iz Mađarske.

 

TKD klub Contra nastupio je sa 5 natjecatelja (4 natjecatelja u B klasi i 1 natjecateljem u A klasi) i osvojio 5 medalja (2 zlata, 1 srebra i 2 bronca), te ukupno 2. mjesto u B klasi – što je iznimno veliki uspjeh jer klub nije nastupio u punom sastavu.

 

Nastup naših natjecatelja na ovom turniru bio je više nego dobar. Generalna proba za nadolazeće Prvenstvo Zagreba je odrađena korektno. S pravom možemo očekivati dobre rezultate na gradskom prvenstvu, jer su naši natjecatelji objektivno u vrhu svojih kategorija. I kada pridodamo odsutne (spriječeni zbog viroze), a uz korektno suđenje kakvo je bilo na ovom turniru (uz sitne tehničke probleme), bez imalo pretjerivanja možemo reći da se TKD klub Contra nalazi i u samom vrhu klubova koji se natječu u tehnici – sviđalo se to kome ili ne – te još više čudi činjenica da naših članova (uključujući i državnu prvakinju) nema ni u proširenom sastavu tehničke reprezentacija Hrvatske.

 

Evo i pojedinačnih rezultata i kratki osvrt:

 

KADETI/KADETKINJE

 

Patrik Putak (KA-1) osvojio je srebro. Više nego korektno izvedene forme, vidljiv je veliki napredak – kako u izvedbi formi tako i u njegovom pristupu natjecanju. Bravo, Patra!

 

Tamara Tkalčević (KB-4) osvojila je zlato u svom prvom ovogodišnjem nastupu. Državna prvakinja u ovoj kategoriji očekivano i zasluženo osvojila je prvo mjesto čvrstim i ispravnim izvođenjem formi. Bravo, Tamara!

 

Julija Hadžić (KB-5) je u iznimno jakoj konkurenciji osvojila broncu. Zalaganje na treninzima i želja za uspjehom daju rezultate. Bravo, Julija!

 

JUNIORI/JUNIORKE

 

Anica Knežević (JB-1) osvojila je broncu u svom prvom nastupu! Prvi nastup koji je trebao poslužiti samo kao upoznavanje s atmosferom na turniru prošao je bolje od očekivanog. Anica je bez velikih grešaka odradila obje zadane forme i osvojila 3. mjesto, a i važno iskustvo. Čestitamo, bravo, Anica!

 

Leo Bučan (JA-2) osvojio je zlato. Zasluženo osvojeno 1. mjesto ispred natjecatelja iz Mađarske i državnog prvaka Hrvatske. Leo je forme izveo vrlo dobro, koncentriran je do kraja natjecanja, a dobru izvedbu suci su u finalu ocijenili visokom ocjeno 6.10 (iako su kroz turnir rijetko davali ocjene veće od 6). Izvrstan rezultat u prvom nastupu u juniorskoj konkurenciji. Bravo, Leo!

 

 

Naši treneri Eva i Kristina bili su velika podrška natjecateljima. Natjecatelji su dobro uvježbali zadane forme, koncentrirani su i vjeruju u uspjeh.

20120211_11DBO-1