11. M-2 OPEN 2013. Nova odličja na otvorenju sezone

Rubrike: Novosti

11. M-2 OPEN 2013. Nova odličja na otvorenju sezone – Tamara , Julija i Patrik brončani  

Subota , 09. veljače 2013.

IMG_4386U prepunoj vrbovečkoj dvorani na tradicionalnom međunarodnom taekwondo turniru 11. po redu M-2 open-u nastupilo je 508 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke , Mađarske , Slovače i BiH . Za taekwondo klub Contra nastupio je sa 4 natjecatelja ( 1 mlađi kadet , 3 kadeta) koji su osvojili više nego zaslužena 3 odličja ( 3 bronce) . Iako nas ozljede i bolesti natjecatelja sprečavaju u ostvarenjima koje očekujemo iznimno smo zadovoljni nastupima naših predstavnika na turniru .

U kadetskoj konkurenciji cure ( Tamara Tkalčević i Julija Hadžić )osvojile su bronce nakon vrlo dobro odrađenih kvalifikacijskih borbi. Dojma smo da su cure zadovoljne ostvarenim olako propustile ulazak u finale ( prema prikazanom mi smo ih vidjeli u finalu ) . Debitanski nastup u kadetskoj konkurenciji imao je Danijel Vidaković koji je bez obzira na poraz pokazao da ima hrabrosti ali i znanja boriti se u konkurenciji nešto starijih i iskusnijih boraca.

Jedini naš predstavnik u mlađim kadetima Patrik Putak nakon dvije dominantne pobjede gubi u polufinalu zbog povrede i osvaja više nego zasluženo 3. mjesto i brončanu medalju ali dojma smo da je prema prikazanom trebao na ovom turniru otići do kraja , što ne bi bilo nimalo nezasluženo .

Moramo naglasiti dobru organizaciju turnira . Turnir je za mlađe dobne grupe ( mlađi kadeti i kadeti ) završio u ranim poslijepodnevnim satima . Svidjelo nam se uvođenje ( prvi puta ) elektronskih  nanožnica i  za mlađe kadete čime borbe postaju puno pravednije bodovane . Jedina zamjerka je da promjene iz poziva ( skraćeno trajanje borbi i korištenje nanožnica ) treba pravovremeno proslijediti klubovima ( postoje ažurirane mail adrese klubova ), te se nadamo da će se uskoro riješiti i problem  nebaždarenih vaga jer smo opet primjetili da neki natjecatelji jednostavno ne rastu ili čak gube na kilaži tijekom  godine .

Natjecatelje je na turniru vodila glavna trenerica EVA POLITEO  uz pomoć DAMIRA VLAHINJE.

Fotogaleriju s natjecanja možete pogledati ovdje.