12. M-2 OPEN 2014.

Rubrike: Novosti

12. M-2 OPEN 2014.

NOVE KATEGORIJE , NOVE POBJEDE

ZLATNA TENA , BRONČANA TAMARA  

Subota , 08. veljače 2014.

 

I opet u prepunoj vrbovečkoj dvorani na tradicionalnom međunarodnom taekwondo turniru 12. po redu M-2 open-u nastupilo je oko 570 natjecatelja iz cijele Europe. Za taekwondo klub Contra nastupio je  6 natjecatelja ( 3 mlađa kadeta , 2 kadeta i 1 junior) koji su osvojili 2 odličja ( 1 zlato i 1 bronca) .

Iako je ovo prvi turnir u novoj godini za borce zbog zgusnutog rasporeda turnira ( slijedeći vikend kadetski izborni turnir ) i zbog bolesti nastupili smo u polovičnom sastavu . Priliku na turniru dobili su mlađi kadeti te novopečeni kadeti i juniori . U iznimno zanimljivim borbama naši natjecatelji pokazali kako su u proteklim mjesecima žestoko trenirali .

Krenimo redom .

U kategoriji mkm-27 Patrik Putak nije imao svoj dan . Nakon pobjede u prvom kolu ( Bugarska ) tijesno je izgubio u borbi za medalju od natjecatelja iz Rumunjske . Naš nešto teži natjecatelj Karlo Ostojić ( mkm-39) u prvoj borbi pobijedio je glatko predstavnika iz Slovenije (prekidom pri 8:0 ) da bi u borbi za medalju izgubio od natjecatelja iz Bugarske tijesno 1:3. Za ono lijepo pobrinula se Tena Mirković koja je u kategoriji mkž-43 osvojila ZLATO nakon žestokih borbi u polufinalu i finalu.

U svojoj prvoj kadetskoj borbi Paula Bočkaj ( kž -33) nakon odlične borbe u zadnjim sekundama izgubila je bodom razlike od kasnije pobjednice kategorije. Iva Turudić ( kž-47 ) je nakon zasluženog vodstva u prvoj rundi isključivo odlukama sudaca izgubila borbu .

U juniorskoj konkurenciji Tamara Tkalčević (JŽ-52)je osvojila broncu nakon dvije odlične borbe . U prvoj je sa lakoćom pobijedila 15:1 da bi u drugoj borbi nakon izjednačene prve runde padom koncentracije izgubila od iskusnije natjecateljice .

Natjecatelje je na turniru vodilo trener borbene ekipe Hrvoje Pongrac .

Čestitamo svima !