13. JASTREB OPEN 2011.

Rubrike: Novosti

20111119_13JO-th13. JASTREB OPEN 2011.
SAMO JE NEBO GRANICA – zlatni HANA VLAŠIĆ, TEA i LEO BUČAN, ANDRIJA DRABIĆ, 2 medalje za ZOE VAGIĆ, srebrna JULIJA HADŽIĆ, brončani limači FILIP MIHALJ i DAMJAN VLAŠIĆ

 

Natjecatelji taekwondo kluba Contra doslovno su shvatili slogan 13. Jastreb Open-a ‘Samo je nebo granica’, te su ponovno iznenadili sve prisutne svojim rezultatima. Teško je reći što nas više raduje – zlatne, srebrne ili brončane medalje pojedinaca ili priznanja za ekipni uspjeh mlađih kadetkinja u borbama ili kadetkinja u tehnici.

Naime, na taekwondo turniru Jastreb Open u organizaciji TKD kluba Jastreb nastupilo je iz našeg kluba 10 natjecatelja u borbama i 3 natjecatelja u tehnici, te je osvojeno ukupno 9 medalja (po 2 zlata u borbama i tehnici, po 1 srebro u obje discipline i 3 bronce u borbama). U ukupnom poretku osvojeno je 3. mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje – borbe i također 3. mjesto u kategoriji kadetkinje – poomsae.

Turnir je i ove godine okupio veliki broj natjecatelja (843 natjecatelja iz 71 kluba iz 4 zemlje), a time je i uspjeh ovog našeg mladog kluba veći. Nastupili smo u nepotpunom sastavu, ali ostvarili izvrstan uspjeh.

 

Borbe

 

Andrija Drabić (JM-73kg) izborio je zlato s 3 pobjede u jakoj juniorskoj konkurenciji (8:4, 13:10, 3:3 zlatni bod). Čestitamo Andriji na jubilarnom 10. zlatnom odličju!

 

Tea Bučan (MKŽ-30kg) izborila je zlato s 4 dominantne pobjede (8:3, 7:1, jednu borbu je riješila prekidom 2:0 i finale 3:1) i očigledno uživa u višoj težinskoj kategoriji gdje ima veću konkurenciju i više borbi. Bravo, Tea!

 

Julija Hadžić (MKŽ-39kg) je nakon 2 izvrsne pobjede (7:4 i 9:5) konačno zaustavljena u finalu, pa je osvojila srebro. Čestitamo Juliji!

 

Zoe Vagić (MKŽ+51kg) je nakon izvrsnog nastupa u tehnici izborila i broncu u borbama, praktično bez primljenog udarca. Nakon dominantne pobjede u četvrtfinalu (9:2) nije imala taktičko rješenje za višu protivnicu i nesretno je izgubila nakon sudara (0:1). Izvrstan rezultat u teškoj kategoriji gdje je Zoe osjetno manja od protivnica!

 

Filip Mihalj (KidM-30kg) izborio je broncu u prekobrojnoj konkurenciji limača – do polufinala je odradio 3 borbe s dominantnim pobjedama (2:0, 9:1, 3:0), a tada na žalost prekinuo borbu zbog povrede, pri neizvjesnom rezultatu. Uživali smo gledajući Baju kako hrabro radi zahtjevne tehnike u skoku i iz okreta, k’o veliki!

 

Damjan Vlašić (KidM-22kg) debitirao je na prvom pravom turniru odvažnim i odličnim nastupom, te zasluženo osvojio broncu pobjedom (3:2), a u polufinalu izgubio čudno, prečudno, od suparnika iz kluba domaćina.

 

Žestoki borac Danijel Vidaković (MKM-47kg) je pobijedio prvu borbu (4:1), ali mu je medalja izmakla u neizvjesnom četvrtfinalu (7:10). Bez plasmana su ostali i Tamara Tkalčević, Matija Drabić i Barbara Mihalj koja se okušala u težoj kategoriji. Čestitamo i njima na hrabrim nastupima i dobrim sportskim borbama!

 

U borbenoj ekipi nedostajali su braća Martin i Patrik Putak, koji ovog puta nisu nastupili zbog bolesti.

 

Ekipno je osvojeno 3. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja!!! Čestitamo borbenoj ekipi na izvrsnom uspjehu!

 

Poomsae

 

Hana Vlašić (KB-1) napokon je (a zapravo tek je počela 😉 dobila priznanje za svoju kvalitetu i velikom bodovnom razlikom osvojila zasluženo zlato. Pljesak cijele dvorane dovoljno govori o izvedbi tehnike koju je prikazala na ovom turniru. Bravo, Hana!

 

Leo Bučan (KA-4) apsolutno je dominirao svojom kategorijom i visokom ocjenom osvojio zlato. Bravo, Leo!

 

Zoe Vagić (KA-4) izvrsnim je izvedbama osvojila srebro. U finalu je imala jednaku ocjenu kao pobjednica iz kluba domaćina, te je presudila korigirana ocjena iz prvog kruga. Bravo, Zoe!

 

Ekipno je osvojeno 3. mjesto u kategoriji kadetkinja!!! Nastupili smo sa 3 natjecatelja i osvojili smo 3 medalje (2 zlata i 1 srebro), što je veliki uspjeh koji pokazuje da se u klubu pravilno radi i da se ne zanemaruje niti jedan segment taekwondoa. Čestitamo tehničkoj ekipi!

 

 

Nebrojeno puta smo pohvalili naše trenere Evu, Damira, Mrvu i Kristinu, ali im i ovom zgodom zahvaljujemo na izuzetnom uspjehu koji ContrA-Team ostvaruje pod stručnom vodstvom.

 

Hvala svim natjecateljima, trenerima i roditeljima na postignutim rezultatima, te na fer i sportskom ponašanju kojim najljepše doprinosite promociji svog kluba.

 

Također se zahvaljujemo i Taekwondo klubu Kondor, za koji neki naši natjecatelji nastupaju, na suradnji i prijateljskoj brižnosti koju stalno demonstriraju.

20111119_13JO-1 20111119_13JO-220111119_13JO-1