6. FENIKS BUDO SPORT KUP 2012

Rubrike: Novosti

 

20120317_6FBk-th6. FENIKS BUDO SPORT KUP 2012

 

 

Dva izborena srebra (BARBARA MIHALJ i JULIJA HADŽIĆ), bronca (DANIJEL VIDAKOVIĆ) i izvrstan rezultat u tehnici: zlatni PATRIK PUTAK i ZOE VAGIĆ, srebrne HANA VLAŠIĆ i TAMARA TKALČEVIĆ, brončani ANICA KNEŽEVIĆ i LEO BUČAN

Taekwondo klub Contra nastupio je na 6. međunarodnom Feniks Budo sport kupu  koji se održao u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu, a kojemu je domaćin bio TKD klub Feniks Vukomerec. Turnir se održavao u sportskoj borbi i tehnici, te je nastupilo ukupno 637 natjecatelja iz 55 klubova iz 4 zemlje (522 natjecatelja u borbama i 115 u tehnici).

Iako smo prijavili veći broj natjecatelja neki naši standardno uspješni borci nisu mogli nastupiti zbog bolesti, pa smo imali 7 natjecatelja u borbama i 8 u tehnici – većina se natjecala samo u jednoj disciplini (izuzev Tamare Tkalčević i Zoe Vagić koje su nastupile i u borbama i u formama). Kako je konkurencija bila brojna i vrlo kvalitetna, tako je srazmjerno i količina osvojenih odličja (ukupno 9) ovoga puta manja od uobičajene – 3 medalje u borbama i 6 medalja u formama. U borbama su turnir ‘izvukle’ Barbara Mihalj i Julija Hadžić sa po 3 pobjede i osvojenim srebrima, dok je Danijel Vidaković osvojio broncu. U tehnici smo ostvarili većinu zacrtanog – 6 standardnih tehničara osvojili su medalje (2 najsjajnije Patrik Putak i Zoe Vagić, 2 srebrne Hana Vlašić i Tamara Tkalčević, 2 brončane Anica Knežević i Leo Bučan), a 2 debitanta uspješno su nastupili i ostvarili solidne plasmane. Tehničari su osvojili i pehar za drugo mjesto u ukupnom poretku.

 

Moramo naglasiti da je na ovom turniru prvi puta TKD klub Contra imao predstavnika i među sucima – naša članica i licencirana sutkinja Zrinka Švarčan pozvana je da sudi tehniku, što je ona besprijekorno odradila, te se nadamo da će opet biti pozivana kako bi ostvarila kvote suđenja i napredovala na sudačkim listama.

20120317_6FBk-1

20120317_6FBk-Varta