6. KONDOR OPEN 2011.

Rubrike: Novosti

20111008_6KO-th6. KONDOR OPEN 2011.
5 MEDALJA IZBORENO NA PREMIJERNOM TURNIRU – srebrne TEA BUČAN, BARBARA MIHALJ i ZOE VAGIĆ, brončana braća MARTIN i PATRIK PUTAK

 

Taekwondo klub Contra prvi puta se pojavio na jednom međunarodnom turniru kao član HTS-a, te se predstavio kao uspješan i dobro organiziran klub. Naime, na taekwondo turniru 6. Kondor Open u organizaciji TKD kluba Kondor nastupilo je 12 natjecatelja iz TKD Contra, te je osvojeno ukupno 5 medalja (3 srebrne i 2 brončane). Uspjeh je veći ako imamo u vidu da većina natjecatelja nije nastupala skoro godinu dana i da se na turniru okupilo 587 natjecatelja iz 63 kluba iz 4 zemlje.

 

Tea Bučan (MKŽ -30kg) izborila je srebro s dvije pobjede i u sve 3 borbe pokazala da je jedva dočekala nastup na nekom turniru. Nažalost, u finalnoj borbi izgubila je na zlatni bod iako je bila dominantna u svim rundama. Bravo, Tea!

 

Barbara Mihalj (MKŽ -33kg) izborila je srebro s tri pobjede. Uz povredu zadobivenu već u prvoj borbi došla je do finala, a u završnoj četvrtoj borbi bolovi su je spriječili da pokaže koliko zna i može. Bravo, Barbara!

 

Zoe Vagić (MKŽ +51kg) izborila je srebro s dvije uvjerljive pobjede, dominacija u prve dvije borbe je bila više nego izražena. Nažalost i Zoe se ozlijedila, pa se u finalu teško kretala i konačno čestitala izvrsnoj pobjednici. Bravo, Zoe!

 

Martin Putak (MKM -43kg) demonstrirao je svoje majstorstvo i izborio broncu u dvije vrhunske izvedbe s dominantnim pobjedama. U polufinalu je izgubio vrlo dobru i napetu borbu, gdje je u nadmudrivanju dva borca protivnik imao malo više sportske sreće. Bravo, Martin!

 

Patrik Putak (LM -24kg) izborio je broncu nastupivši u višoj kategoriji, gdje se odlično snašao. Pobjedom u prvoj borbi ušao je u polufinale, a tada ga je zaustavio puno teži protivnik. Bravo, Patra!

 

Matija Drabić (MKM -43kg) pobjedio je prvu borbu, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje odličja. Na žalost, bez plasmana ostali su i Julija Hadžić (i ogorčeni smo na sutkinju koja je protivnici dopuštala nizanje bodova na boksačke tehnike – seriju krošea – to nije taekwondo), Lucija Novačić (napredak je vidljiv, ali treba još puno treninga), Mia Rukavina (najbolji nastup do sada, pobjeda je izmaknula za 1 bod), Filip Mihalj (veliko srce u uzrastu limača, a tek kad sazrije…), Daniel Vidaković (žestoki borac, super borba protiv pobjednika turnira) i Tamara Tkalčević (debitantica u kategoriji starijih kadetkinja nije imala realnih izgleda protiv iskusnije protivnice, ali je hrabro odradila meč).

 

Natjecatelje su na turniru pratili glavna trenerica Eva Politeo i trener Damir Vlahinja, kojima također čestitamo na uspjehu.

 

Ukupno smo zadovoljni onim što su naši natjecatelji prikazali na turniru – pohvale trenerima Evi, Damiru i Mrvi – napredak je vidljiv u svim elementima: tehnici, kretanju, brzini, snazi i kondiciji, kao i taktici u borbi. Sa zadovoljstvom konstatiramo da se plan i program koji je glavna trenerica napravila početkom godine realizira i pokazuje rezultate. Naši se natjecatelji ispravno kreću tatamijem, povezujući ispravne i kvalitetne taekwondo tehnike, napadaju, kontriraju, koriste i atraktivne taekwondo tehnike u skoku i okretu, djeluju samouvjereno i spremno, ne ostaju ‘bez daha’… jako lijepo. I možda to u uzrastu mlađih kadeta, gdje se bodovi ostvaruju i guranjem, sudarima, šakanjem…, ne jamči uvijek osvajanje zlatnih medalja, ali uočljiva je nova razina na kojoj se sada nalaze, klasa koja ih razlikuje od konkurencije. Bravo, Eva! A posebice nas raduje kvaliteta odnosa koju mladi borci imaju sa svojom trenericom, vidno je povjerenje i izvrsna komunikacija. Samo tako dalje, jedva čekamo uzrast starijih kadeta…

 

Zahvaljujemo se TKD klubu Kondor i g. Ivici Blatančiću na podršci, te čestitamo na izuzetno dobro organiziranom turniru!

 

I još nešto: baš smo dobro izgledali (bravo i za marketing 😉

20111008_6KO-1 20111008_6KO-2