TEHNIČKO PRVENSTVO HRVATSKE 2011.

Rubrike: Novosti

20111022_tpRH-thTEHNIČKO PRVENSTVO HRVATSKE 2011.
‘Ljudi, da li je to moguće!?!’: 5 medalja na državnom prvenstvu! Tamara prvakinja države!

 

 

Moramo početi onom poznatom rečenicom legende hrvatskog sportskog novinarstva: ‘Ljudi moji, je li to moguće!?!’ – jer Taekwondo klub Contra vraća se sa Prvenstva Hrvatske u tehnici sa 5 odličja (1 zlato i 4 bronce)! Pripreme za ovo tehničko prvenstvo trajale su dva tjedna, dok se kroz godinu tehnički treninzi odrađuju jednom u dva tjedna, a od osnutka (čekajući prijem u članstvo HTS) Taekwondo klub Contra nastupio je samo na jednom tehničkom natjecanju – tjedan dana prije ovog prvenstva! Ovaj jučerašnji uspjeh još je veći kad znamo da neki natjecatelji u konkurenciji peglaju samo forme cijelu godinu, ne rade borbe i borbene treninge, već se fokusiraju isključivo na tehnička natjecanja. ContrA-Team, svaka čast!

 

Prvakinja Hrvatske u taekwondo tehnici postala je Tamara Tkalčević u kategoriji KB-4, a brončanim medaljama su se okitili Patrik Putak, Leo Bučan, Martin Putak i Barbara Mihalj.

 

Ekipno, u konkurenciji 26 klubova u kategoriji kadeta zauzeli smo 5. mjesto! A bili bismo i više plasirani s bodovima naših natjecateljica koje nastupaju za prijateljski klub Kondor, a kojem se i ovim putem zahvaljujemo na podršci. Ukupno smo zauzeli visoko 9. mjesto, bez natjecatelja u kategorijama juniora i seniora.

 

Prvenstvo je više nego odlično organizirano, te svaka pohvala TKD klubu Metalac na uloženom trudu. Naime, u Skradinu se 22.10.2011. okupilo 202 natjecatelja iz 26 klubova, te u atraktivnom prostoru Cro Combat Centra prikazalo svoje umijeće izvođenja zadanih formi. Naši natjecatelji odradili su korektno ovo natjecanje i uspjeh nije izostao, redom:

 

 

Patrik Putak (KA-1) – bronca. Odlična izvedba i zasluženo osvojeno 3. mjesto na prvom velikom, najjačem nacionalnom turniru!

 

Hana Vlašić (KB-1) – 5. mjesto. Najmlađa i najmanja u konkurenciji u finalnom je krugu izvrsno izvela zadanu formu – i mnogi su se zapitali kako to da nije prva, pa čak i neki suci. Na žalost, medalja je izmaknula za milimetar (točnije: zbog plasmana u prethodnom krugu). Pa ipak moramo biti prezadovoljni, jer je i Hani ovo prvi veliki turnir i izniman uspjeh  u konkurenciji od 22 natjecateljice.

 

Barbara Mihalj (KB-3) – bronca.  Više nego korektno odrađene zadane forme i zasluženo 3. mjesto u kategoriji s 14 natjecateljica. A također je tek prethodnog vikenda prvi put sudjelovala na tehničkom natjecanju!

 

Leo Bučan (KA-4) – bronca. Ispravio je pogreške sa prethodnih turnira i zasluženo osvojio brončano odličje. U finale je ušao kao 2. i dojma smo da je mogao biti i na višem postolju. Odličan rezultat, imajući na umu da zbog bolesti nije trenirao gotovo 6 mjeseci!

 

Tamara Tkalčević (KB-4) – zlato: Prvakinja Hrvatske 2011. Tamara je pomela konkurenciju i kad navedemo da je u kategoriji bila 21 natjecateljica, te da je Tami kao prva i iz prvog kruga ušla u finale, jasno je koliko je dominirala. Tako je Tamara ponovno zasluženo postala prvakinja države (prethodno 2009. u KB-2). Čestitamo!

 

Zoe Vagić (KB-4) – 10. mjesto. U iznimno velikoj konkurenciji izborila je u finale kao 5. (od 21), te hrabro, vrlo snažno i korektno izvela završnu formu. Nijanse su odlučivale o konačnom poretku, a po našem viđenju zaslužila je i postolje.

 

Martin Putak (KA-5) – bronca. Bronca zlatnog sjaja. Stvarno nam neke ocijene nisu jasne, ali vjerojatno je razlog tome što nismo dovoljno educirani (?). Tehnički je odradio besprijekorno, mogli bi reći i savršeno za ovu kategoriju, o čvrstoći je bespredmetno i govoriti. Naš je dojam da je trebao biti više plasiran.

 

Matija Drabić (KA-5) – 9. mjesto. Korektno odrađene forme nisu popraćene sa višim ocjenama. Matija će ozbiljnim radom na treningu ispraviti sitne pogreške i slijedeće godine uzeti medalju. 

 

Julija Hadžić (KB-5) – 8. mjesto. U izuzetno velikoj i jakoj konkurenciji sa korektno odrađenim prvim krugom za malo joj je izmaknulo finale. Juliji je mjesto u samom vrhu ove kategorije, jer je tehnički odlična, a čvrsta, te jedino mora poraditi na samopouzdanju.

 

Tea Bučan (KB-5) – 9. mjesto. Tea je prvi krug odradila dobro i čvrsto, sa manjim tehničkim pogreškama. Za bolji rezultat treba više treninga, a i želje. Ipak:  zadovoljni smo njezinim nastupom, a bolje rezultate očekujemo negdje drugdje.

 

Treneri Kristina Brkić i Damir Vlahinja vodili su ekipu na ovom natjecanju, te su natjecateljima dali veliku podršku.

 

Sve pohvale trenerici Kristini Brkić i pomoćnoj trenerici Zrinki Švarčan, jer su svojim angažmanom doprinijele ovom velikom uspjehu našeg kluba.

 

 

Državno prvenstvo u formama je iza nas i nećemo biti nerealni ako kažemo da je ova generacija ContrA-Team-a nešto posebno. Redom su prvenstveno vrlo uspješni borci, ali i na tehničkim natjecanjima uspješno nastupaju pokazujući kako TKD klub Contra ozbiljno radi na svim segmentima taekwondoa, te da se u klubu stvarno radi ozbiljno i njegujući sve elemente natjecateljskog taekwondoa.

Moramo naglasiti da uz vrhunske trenere Evu, Damira, Mrvu, Kristinu i Zrinku koji su angažirani u klubu i uz veliku podršku roditelja i uprave kluba ova djeca napreduju iz dana u dan i u vrhu su hrvatskog  taekwondoa. Pokazujemo da smo zdrava sredina sa puno uspjeha i da smo na dobrom putu da ostvarimo svoje ciljeve.

20111022_tpRH-1 20111022_tpRH-2