ZAPREŠIĆ POOMSAE TAEKWONDO TURNIR 2011.

Rubrike: Novosti

20111016_Zptt_thZAPREŠIĆ POOMSAE TAEKWONDO TURNIR 2011. 
6 medalja na prvom tehničkom turniru – uspješni debitanti PATRIK PUTAK, HANA VLAŠIĆ i BARBARA MIHALJ

 

Taekwondo klub Contra nastavlja sa turnirskim predstavljanjem. Predstavili smo se sa kadetskim uzrastom i zauzeli ukupno visoko 7. mjesto ekipno u konkurenciji 15 klubova. Ovog puta natjecatelji TKD kluba Contra prikazali su zavidno znanje i u taekwondo tehnici na 1. Zaprešić poomsae taekwondo turniru, koji je okupio 100 natjecatelja iz 15 klubova. I ovog puta mnogi u dvorani su ostali zatečeni jer je jedan mladi klub sa 9 natjecatelja osvojio ukupno 6 medalja (1 srebro i 5 bronci).

Zahvaljujemo se domaćinima TKD klubu Zaprešić što se potrudio da ugodno provedemo prijepodne u sportskom druženju. Organizacija turnira je bila na visokom nivou, te se nadamo da smo i mi uveličali svojom nazočnošću proslavu Dana grada Zaprešića. Poslije kratkog pozdravnog govora slijedilo je natjecanje u kategorijama kadeta. Žao nam je što nisu nastupili članovi klubova Dan-Gun i Master, jer bi ovaj turnir bio jedan od jačih tehničkih turnira regije u kategoriji kadeta. Nakon kadeta slijedila je pauza, a koja je zbog broja sudaca možda trebala biti i nešto ranije – jer je sucima pred kraj natjecanja u kategoriji kadeta evidentno ponestalo koncentracije.

Nastavljeno je sa natjecanjem juniorki (12 u 3 kategorije JB-1, JB-2, JB-3) i juniora (3 u 1 kategoriji JA-3) – ukupno 15 u 4 kategorije, te seniorki (3 u 2 kategorije SB-1 i SB-2) i seniora (8 u 3 kategorije SA-1, SA-2 i SA-4) – ukupno njih 11 u 5 kategorija, što je bilo više revijalnog nego natjecateljskog karaktera jer su u tim kategorijama nastupili državni reprezentativci i – bez prave konkurencije – odnijeli u 9 kategorija 7 zlatnih i 2 srebrne medalje.

Nama su ovoga puta rezultati bili u drugom planu, jer nam je turnir poslužio kao priprema za nadolazeće državno prvenstvo 22. listopada 2011. u Skradinu. Veseli nas što se u klubu ozbiljno radi na svim segmentima taekwondoa, pa se uz postignuća na turnirima u slobodnoj borbi evo pokazuju i rezultati na natjecanjima u formama. Sve pohvale i zahvale na dosadašnjem angažmanu upućujemo i našoj trenerici za taekwondo tehniku Kristini Brkić – dobri rezultati se već vide, a za veće treba vremena.

 

Patrik Putak (KA-1) – srebro. Odlična izvedba i izvrstan rezultat, uz novo veliko iskustvo, za jednog od naših najmlađih natjecatelja, koji je debitirao u konkurenciji iskusnijih suparnika. Još jednom: bravo, Patra!

 

Hana Vlašić (KB-1) – bronca. Prvi turnir i odmah prva medalja u velikoj konkurenciji! Prepoznajući njezin potencijal i rad koji pokazuje na treninzima nadali smo se finalu, ali je Hana napravila puno više od očekivanog i u finalnom krugu zaradila istu ocjenu kao konačno drugoplasirana suparnica! Bravo, Hana!

 

Barbara Mihalj (KB-3) – bronca. I Barbari je ovo prvi tehnički turnir i moramo biti više nego zadovoljni. Radila je tehnički odlično, a za više fali samo još malo iskustva. Bravo, Barbara!

 

Leo Bučan (KA-4) – bronca. Osvojio je medalju, ali s obzirom na njegovo iskustvo očekivali smo da će napraviti i više. Leo, sve znaš i svjestan si koliko možeš, a gdje griješiš – samo čvršće ubuduće!

 

Tamara Tkalčević (KB-4) – bronca. Korektna izvedba – bravo, Tami! Na žalost, od ove kategorije suci počinju gubiti koncentraciju, pa konačan rezultat nije slika realnog stanja u kategoriji.

 

Martin Putak (KA-5) – bronca. Znamo gdje je Martin (višestruki prvak Hrvatske) u taekwondo tehnici, te koliko je bolji od konkurencije, ali kurtoazije radi nećemo dalje komentirati.

 

Bez odličja ostali su Matija Drabić (KA-5) – 5 mjesto, Julija Hadžić (KB-5) – 5. mjesto i Tea Bučan (KB-5) – 6. mjesto. Svi troje nisu bili na razini onoga što inače mogu i znaju, ali kako dugo nisu nastupali očekujemo da će slijedeći put biti puno bolji.

 

Iz kadetske ekipe formaša za puni sastav nedostajali su Zoe Vagić i Mia Rukavina.

20111016_Zptt-1

20111016_Zptt-2